Alec Baldwin: Znam da nisam kriv za smrt Halyne Hutchins

Alec Baldwin je dao detaljan intervju o snimanju filma “Rust” na ABC-u u četvrtak uveče, te je zaplakao odgovarajući na pitanja zašto je uperio pištolj u kinematografkinju Halynu Hutchins te je rekao da ranije nije čuo nikakve pritužbe za sigurnost na snimanju.

Baldwin je rekao voditelju Georgeu Stephanopoulosu da nema šta da krije i da ne osjeća krivicu zbog incidenta.
“Neko je odgovoran za ono što se dogodilo”, rekao je, “I ne mogu reći ko je to, ali znam da nisam ja.”

Hutchins je ubijena na setu vesterna 21. oktobra nakon što je pogodio metak dok se pripremala za scenu. Baldwin je sjedio na klupi u crkvi na ranču Bonanza Creek u Novom Meksiku i držao Colt .45 kada je pucao. Baldwinu je rečeno da je pištolj bio siguran za upotrebu (“hladan”), što znači da je sadržavao samo lažne metke. Otkrio je da mu je trebalo dosta vremena da shvati da je Hutchins pogođena pravim metkom.

Baldwin je rekao Stephanopoulosu da nije povukao okidač neposredno pre nego što je pištolj “opalio”. Također je naglasio da ga je sama Hutchins uputila gdje da uperi oružje, dok je ona postavljala ugao kamere.

“Sve je bilo po njenim uputama”, rekao je Baldwin, “Držao sam pištolj tamo gdje mi je rekla da ga držim, a koji je na kraju bio uperen tačno ispod njenog pazuha.”

Hutchins je helikopterom prebačena u bolnicu u Albuquerqueu, gdje je umrla kasnije tog dana.

Baldwin je već dva puta tužen, a i ostali producenti filma su imenovani u tužbama, na osnovu teorije da su angažovali neiskusne članove ekipe kako bi smanjili troškove. Baldwin je bio producent, ali je naglasio da to ne znači da je on odgovoran za unajmljivanje ekipe ili nadgledanje produkcije.

Međutim, glumac ne očekuje da će se suočiti sa krivičnim prijavama.

“Stručni ljudi su mi rekli da je malo vjerovatno da ću biti optužen za bilo šta krivično”, rekao je.

Izrazio je svoju tugu zbog Hutchinsine smrti i svoje čuđenje zbog toga kako je pravi metak stigao na set filma.

“Postoji samo jedno pitanje koje treba riješiti. Samo jedno. A to je: ‘Odakle je došao metak?'”, rekao je.

Ostavite komentar