Vijesti

Alec Baldwin optužio supruga tragično nastradale Halyne Hutchins

Američki glumac Alek Boldvin pokušava se zaštititi od potencijalnih tužbi nakon tragičnog događaja na snimanju filma “Rust”. Porodica snimateljice Halyne Hutchins je podnijela tužbu protiv producenata filma.

Ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje se dogodilo da je cijeli sistem podbacio, ali uprkos tome, neko zakonski mora biti odgovoran za posljedice koje su se dogodile. Znajte da Alec Boldwin nije kriv – pisalo je u zahtjevu za arbitražu kojeg su podnijeli advokat Luke Nikad i glumac Boldwin.

Glumac u ugovoru kojeg su predali advokat i on traži da bude obeštećen u trenutnim i budućim tužbama, da se plate svi sudski troškovi i nastavak snimanja kako bi tim novcem podmirio nagodbu s porodicom preminule snimateljice.

Alec Boldwin je glumac. On na setu nije zadužen za punjenje pištolja, provjeru, nabavu i pravljenje metaka, sigurnost na snimanju ni za upravljanje rekvizitima na snimaju. Tako da sa sigurnošću možemo reći da je neko odgovoran za to i treba ga zakonski kazniti, ali da taj neko nije Boldwin – piše u ugovoru.

Podsjetimo, nakon što su proveli mnogobrojne istrage filmske ekipe seta “Rust”, Boldvin, producenti i snimateljski članovi su se našli u velikim tužbama. Naime, glumac je izjavio kako su te tužbe usmjerene “da bi se izvukao novac iz džepova onih koji imaju”, a ne za pronalaženje odgovornoga za ovaj grozan i tragičan događaj.

Boldwin nikada nije bio upleten u nijedan slučaj kršenja sigurnosnih protokola na snimanju. On je samo pratio upute i tada se dogodila strašna tragedija – pisalo je u zahtjevu.

Isto tako, suprug preminule snimateljice Matt Hutchins je rekao kako je apsurd upravo u činjenici da osoba koja je pucala nije kriva.

Bio sam tako ljut što sam ga vidio kako govori o njenoj smrti tako javno i na tako detaljan način, a zatim ne prihvaća nikakvu odgovornost, nakon što je upravo opisao da je ubio – rekao je u intervjuu.

Upravo je nakon te optužbe Boldwin reagirao kako Hutchins želi novac.

Prije tog intervjua je komunikacija sa spomenutim bila isključivo pristojna, susretljiva i topla. Pružali smo podršku jedan drugom – rekao je Boldwin.

Tome svjedoči i moment kojeg su fotografi “uhvatili”, a kad su se Boldwin i Hutchins zagrlili prije privatne komemoracije u čast umrle.

Ali, stvari su se naglo promijenila. Hutchins i Boldwin su razgovarali o nagodbi, no dogovor nije postignut.

On samo želi izbjeći odgovornost. Pa tome svjedoči i činjenica što je podnio arbitražu kako bi se zaštitio od ostatka produkcijske kompanije iza filma. Boldwin tvrdi kako su Hutchinsovi postupci i tužbe njega spriječili da dovrši snimanje, pa to je sramota – reakcija je advokata Matt Hutchinsa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)