Home / Vijesti / Aladinove nove avanture napokon u kinima

Aladinove nove avanture napokon u kinima

Adamas à ParisNovi Aladin oduševio Stari kontinent

Pariški Veliki bulevari bili su scena izliva oduševljenja publike koja je hrlila u dvorane kina “Le Grand Rex” u prisustvu glavnog intepreta filma, Keva Adamsa.
Američki humorist je odavno ljubimac mladih filmofila, pa je našao vremena u Europi osigurati promociju ostvarenja, uprkos brojnih teatarskih nastupa i spektakla širom svijeta.

Glumac je zahvalio ekipi zaslužnoj za realizaciju filma zaboravivši producenta Jérômea Seydouxa, pa ga je naknadno pitao “Ostvarićemo i Aladina 2, zar ne ?”.
Francuski producent, blizak rođak zadnje James Bond girl, Lée Seydoux, je uložio 15 miliona eura u projekt.

Idol mladih i uspješan poslovni čovjek

Najprije idol mladih, Kev Adams, je postao ljubimac magnata zabavnih progrma. Kako su ga Francuzi usvojili, glumac će učestvovati i u slijedećem ostvarenju Xaviera Niela “Javni prijatelji”, koji će započeti prikazivanje krajem slijedećeg februara.
Dvadeset četvorogodisnji Adams je najunosniji humorist svoje generacije. Učestvovao je u tri filma koja su privukla više od dva miliona gledaoca. Umjetnik ne krije da radi za ostvarenje svog “američkog sna”, pa učestvuje i u zadnjem dijelu poznate serije “Soda”, u kojoj je glumio zadnje tri godine.

Glumčev neodoljivi šarm je i u činjenici da je ostao blizak starim prijateljima i publici, i ne izigrava zvijezdu. Ali iza “imagea” vječnog malodobnika, Adams, koji je nanovo snimao u Francuskoj i bio jedan od značajnijih interpreta Sergea Hazanviciusa, reditelja ostvarenja “Number One”, kao i filma “Javni prijatelji” u režiji Edouarda Fluvieuxa, je i koautor i koproducent ostvarenja, u kojem glumi provalnika!

Džana Mujadžić