Adnan Hasković u danskoj seriji glumi opasnog otmičara

adnan-haskovicBh. glumac Adnan Hasković glumi u novoj TV seriji “Ispod površine” koju radi danska produkcija. Serija će se premijerno emitovati na Kanalu 5 mreže Discovery Networks u Danskoj.
Hasković glumi opasnog naoružanog otmičara i za ulogu se dugo pripremao, a u Danskoj je od početka septembra, kada je bilo prvo čitanje scenarija.

Serija bi se trebala početi emitovati na proljeće sljedeće godine, a interes za nju je iskazalo nekoliko zemalja. Riječ o psihološkom trileru scenariste i reditelja Kaspera Barfoeda. Priča govori o talačkoj krizi u srcu Kopenhagena.

“Ima nešto jezivo i fascinantno u talačkim krizama kao zločinu. Uski i kompleksni odnos između talaca i otmičara je fokus priče, kao i neka vrlo aktuelna pitanja koja izazivaju raspravu u našem društvu i vremenu, a to je strah od terorizma”, rekao je Adam Price, izvršni producent.

Jednog kišnog jutra petnaest Danaca biva oteto u metrou. Nepoznati muškarci drže ih zarobljenim s prijetnjom da će likvidirati jedno po jedno. Serija ima osam dijelova.