Adele oduševila svijet svojim izgledom

Nakon što je britanska pjevačica Adele oduševila svijet svojim izgledom na dodjeli Oscara, paparazzi su je uhvatili kako trči u uskoj trenerci koja je naglasila njenu mršavu liniju.

Mnogi njeni fanovi su napisali kako pjevačica uopće ne liči na sebe, pa su se pitali da li je pjevačica radila neke estetske operacije na licu.

Estetski stručnjak, dr. Chake rekao je u razgovoru za Female kako je Adelein gubitak kilograma krivac što se tako drastično promijenila. Gubitak masnoće učinio je vidljivijim i produbio nosne labijalne nabore.

Priča se kako je britanska pjevačica u posljednjih godinu dana smršala čak 45 kilograma, što je rezultat rigorozne dijete tokom koje može unijeti samo hiljadu kalorija dnevno.

Nutricionistica Kate Llewellyn-Waters vjeruje kako je Adele postigla sjajan rezultat zahvaljujući prehrani koja je bogata hranjivim sastojcima i antioksidacijskim namirnicama.

“Većina ljudi misli da će gubitkom kilograma biti ljepši, ali ono što se rezultira labavom kožom i strijama. Adele je izgubila zaobljenost oko obraza i linije vilice, zato su njene crte lica sada oštrije i krutije, to je znak velikog gubitka kilograma. Izgubila je volumen, masnoću, ali nije izgubila kolagen”, rekao je dr. Chike je rekao.

Dodao je da je lice dobro očuvano, ali da je donji dio dosta drugačiji te da zbog toga izgleda umornije.

“Gubitak kilograma je dobro za vaše srce, ali može uticati na fizički izgled”, rekao je.

Adele je počela mršati nakon što se razvela od svog supruga Simona Koneckog. Osim rigorozne dijete Adele još diže tegove i ide na pilates.