Adam Sandler kao draguljar u filmu “Uncut Gems”

Nakon sjajnog ostvarenja “Good Time” od prije dvije godine, braća Benny i Josh Safdie vratili su se sa novim filmom naziva “Uncut Gems” u kojem ćemo gledati fantastičnog Adama Sandlera u stalnoj trci za novcem.

Misteriozna krimi drama donosi priču o karizmatičnom Haurdu Retneru, draguljaru iz New Yorka velikog poriva za klađenjem koji je u stalnoj potrazi za velikim dobitkom. Međutim, radnju još napetijom čine utjerivači dugova koji mu dišu za vratom.

Retner je ujedno i porodični čovjek te svoj život mora balansirati između supruge, djece, ljubavnice, posla i brojnih ljudi kojima duguje novac. On spas pronalazi u nebrušenim opalima koji mu stižu iz Afrike, ali stvari će izmaći kontroli kada se krene kladiti na velike uloge. Međutim, Retnera ništa ne može sprečiti u njegovom uvjerenju da velika pobjda vreba negdje iza ugla.

Prema riječima filmskih kritičara koji su već pogledali film, “Uncut Gems” je uzbudljiv film sa likom čija priča izaziva anksioznost, ali i ushićenje. Sandler se u filmu pokazao kao pravi karakterni glumac, za razliku od njegovih uloga u laganim komedijama na koje smo navikli.

Pored Sandlera, uloge u filmu ostvarili su i Keith Williams Richards, Rommy Kominik, LaKeith Stanfield, Julia Fox i mngi drugi.

“Uncut Gems” premijerno je prikazan u američkim krajem decembra, a uskoro stiže i na kino platna u našoj zemlji.

Pogledajte trailer: