A-Z novi odijevni brand Zlatana Ibrahimovića

Zlatan créateur de modeUnisex” žensko-muških osobitosti

Nakon uspješno lansiranog mirisa kojem je dao svoje slavno ime Zlatan Ibrahimović, poznati nogometaš priprema predstavljanje odijevne marke! “Švedski gigant” glavni i najbolji igrač PSG-a u zadnje četiri godine, otkriće novi label 7. lipnja u Parizu.

Marka će predstaviti odjeću “od amatera do Zlatana” razvijajući filozofiju samo prevazilaženja. Nogometaš, poznat po ne normativnim i ponekad šokirajućim izjavama ali i afirmiranom karakteru, objavio je događaj na društvenim mrežama.
Brand predstavljen kao “unisex”, predlaže dječije, ženske i muške kolekcije “sportwear performance”. Marku producira i podržava skandinavska grupa “Varner”.

Čuveni nogometaš smatra brand zaključkom četverogodišnjeg boravka u Gradu svjetlosti ali i osobnog učešća u Euru, sa nacionalnom ekipom Švedske.

I ranije su poznati sportisti pokušavali postati modni kreatori: nedavno je Cristiano Ronaldo ostvario portugalsku avanturu isto kao i Djibril Cissé u Francuskoj. Izgleda da će Zlatan, koji razumljivo želi uspjeti u najnovijoj fashion nakani, zacijelo potražiti nadahnuće u zemlji gdje je rođen i odrastao, uz pomoć velikog Björna Borga.

Džana Mujadžić