’50 nijansi Sivog’ je veliko razočarenje

fifty-shades-of-greySkoro je održana premijera dugoiščekivanog filma ‘50 nijansi Sivog‘, i već prve kritike ukazuju na to da je film naprosto promašaj, prereklamirano djelo zbog kojeg je publika naprosto bacila pare.
Kritičari su uglavnom složni u jednoj stvari – film nije ispunio očekivanja svih onih koji su čitali knjige E. L. James.

Većina kritičara smatra kako film nije ponudio ono što je najavljivao kad su scene seksa u pitanju: u filmu nema ni približno onoliko seksa koliko se očekivalo.

Justin Craig za Fox News film opisuje prosječnim i nimalo seksualno eksplicitnim. On navodi kako će oni koji hrle u kina biti razočarani. Pojašnjava kako u filmu ima manje od 15 minuta seksa, a ono što ima nije ništa što nismo vidjeli do sad.

“Nesumnjivo je da tu ima dosta golotinje, ali ništa što već nismo vidjeli na kablovskoj. Više toga ćete vidjeti u filmu ‘Saw’, seriji ‘Game of Thrones’ ili bilo kojem drugom HBO showu”, piše Justin Craig.
“Pervertirana Pepeljuga, seksi poput vađenja zubnog živca”

Jaclyn Hendricks je izjavio za Nypost da je film “seksi poput vađenja zubnog živca”.

Josh Dickey za Mashable piše kako je zapravo riječ o prosječnoj ljubavnoj priči koja je prilično trapava i nezgrapna, te nedovoljno fascinantna da bismo njome ostali oduševljeni.

Claudia Puig je izjavila kako “50 nijansi Sivog” glorificira seksualno nasilje, implicirajući da žene traže nekog ko će ih kontrolisati, te su spremne na to da trpe zlostavljanje i ponižavanje samo kako bi ostale uz muškarca koji im se sviđa.

‘Problem sa filmom je takav da vas lišava svih monologa i opisa koji se mogu pronaći u knjizi, pa na kraju imate dojam da gledate parodiju”, piše Sheri Linden za Hollywood Reporter.