5 zanimljivih činjenica o Leonardu DiCapriju koje sigurno niste znali

Uprkos tome što je DiCaprio izuzetno misteriozan kada je u pitanju njegov privatni život – šuška se da se naljutio na Blake Lively dok su se zabavljali jer je jednoj prijateljici otkrila da Leo voli kečap (?!), mediji su tokom proteklih godina otkrili neke veoma zanimljive činjenice o njegovoj privatnosti.

Ima kćerku… na neki način
Dok je snimao film Krvavi dijamant, Leo je sarađivao s mališanima iz jednog sirotišta iz Mozambika. Tada se zbližio s jednom devojčicom – toliko da su i jedanaest godina kasnije u kontaktu. Strani mediji pišu da ju je na neki način usvojio, ali ne pravno: ona ne živi s njim, niti je glumac odgaja, ali su u kontaktu, svakog mjeseca joj šalje novac za život i hranu i upućen je u njen život.

Mark Wahlberg je bio njegov zakleti neprijatelj
Dok su zajedno snimali film Košarkaški dnevnici, Leonardo i Mark nisu mogli da se podnesu. Kako je Wahlberg svojevremeno ispričao, Leonardo je rekao da ne želi da glumi pored Markija Marka, što je bilo Wahlbergovo umjetničko ime dok se bavio hip-hopom. Ni on nije bio oduševljen DiCapriom, priznaje. Međutim, kada su počeli da sarađujuju, bili su prinuđeni da priznaju da su obojica dobri glumci.

Ljubav prema prirodi mu je zamalo došla glave
Dok je ronio u blizini obale Južnoafričke Republike 2006. godine, Leo se našao ispred svoje najveće noćne more – velike bjele ajkule! Životinja je plivala za tunom koja je bila u blizini glumca i iznenada se našla ispred kaveza u kojem se Leonardo nalazio. Glumac se povukao na dno kaveza i ajkula je nakon izvjesnog vremena izgubila interesovanje za njega. Naravno, danas je susret s ajkulom na vrhu liste njegovih najvećih strahova.

Tečno govori njemački
Glumčeva majka je rođena u Njemačkoj, a evropsko porijeklo joj je uvijek bilo izuzetno važno. Zbog toga je sina naučila svoj maternji jezik dok je još bio dječak, a budući da su se Leovi roditelji razveli, pa je odrastao s mamom i bakom, ovaj jezik govori tečno.

Malo je falilo da ga ne znamo kao Lea
Kada je imao 10 godina, agent ga je posavjetovao da promijeni ime u Leni Vilijams kako bi bio privlačniji filmadžijama. On je to odbio i ispostavilo se je donio pravu odluku.