20 najiščekivanijih filmova u 2023. godini

20. Scream 6 (2023) / Vrisak 6

U novom nastavku oni koji su preživjeli Ghostfaceova ubistva ostavljaju Woodsboro iza sebe i započinju novo poglavlje u New Yorku …

U milionskom gradu niko te ne čuje kako vrištiš …

Film se pojavljuje u kinima u martu 2023. godine


19. Shazam! Fury of the Gods (2023) / Shazam! Bijes bogova

Nastavak filma ‘Shazam!‘ iz 2019. godine …

Film nastavlja priču o tinejdžeru Billyju Batsonu koji nakon izgovaranja čarobne riječi “SHAZAM!” transformiše se u svoj odrasli super heroj alter ego, Shazam.

Shazam! Fury of the Gods‘ dolazi u kina u martu 2023. godine.


18. Evil Dead Rise (2023)

Novi nastavak serijala Evil dead. Uvrnuta priča o dvije otuđene sestre čije je ponovno okupljanje prekinuto usponom demona koji zaposjeduju meso, gurajući ih u iskonsku bitku za opstanak dok se suočavaju sa najstrašnijom verzijom porodice koja se može zamisliti.

Premijera filma zakazana je za april 2023. godine.


17. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023) /
Igre gladi: Balada o pticama rugalicama i zmijama

Novi nastavak filma Igre gladi iz 2012. godine.

Coriolanus Snow je mentor i razvija osjećaje za ženski Distrikt 12 tokom 10. Igara gladi …

Film u kina dolazi u novembru 2023. godine.


16. The Marvels (2023)

Nastavak filma Kapetanica Marvel iz 2019. godine.
Carol Danvers aka Kapetanica Marvel povratila je svoj identitet od tiranske Krie i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji. Ali neželjene posljedice tjeraju Carol da preuzime teret destabilizovanog univerzuma.

Kada je njene dužnosti pošalju u anomalnu crvotočinu povezanu sa revolucionarom Krie, njene moći se isprepliću sa moćima super fanice iz Jersey Cityja, Kamale Kan aka Gospođica Marvel, i Keroline otuđene nećakinje kapetanice Monike Rambo. Zajedno, ovaj nevjerovatni trio mora se udružiti i naučiti da rade zajedno kako bi spasili svemir kao The Marvels.

Premijara filma zakazana je za juli 2023. godine.


15. Beau Is Afraid (aka Disappointment Blvd) (2023)

Od režisera filmova ‘Hereditary‘ i ‘Midsommar‘, Ari Astera, dolazi novi film Beau Is Afraid (aka Disappointment Blvd). Radi se o mješavini komedije, drame i horora, a glavne uloge u filmu igraju Joaquin Phoenix, Parker Posey, Amy Ryan, i dr.

Film je višedecenijski portret jednog od najuspješnijih poduzetnika svih vremena.

Tačan datum izlaska filma još uvijek nije objavljen.


14. Wonka (2023)

Willy Wonka je izmišljeni lik koji se pojavljuje u dječjem romanu britanskog autora Roalda Dahla iz 1964. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ i njegovom nastavku iz 1972. ‘Charlie and the Great Glass Elevator’. On je ekscentrični osnivač i vlasnik Wonka fabrike čokolade.

Wonka je više puta glumljen u filmu. Godine 1971. Willy Wonka je glumio Gene Wilder u filmu ‘Willy Wonka & the Chocolate Factory‘. Zatim ga je glumi Johnny Depp u filmu ‘Charlie and the Chocolate Factory‘ iz 2005. godine. I Wilder i Depp dobili su nominacije za Zlatni globus za svoje uloge.

Wonka će sljedeći glumiti Timothée Chalamet u originalnom prequel filmu pod nazivom ‘Wonka‘, čija je premijera najavljena za decembar 2023. godine.


13. The Flash (2023)

Radnja filma još uvijek nije poznata … Igrani film zasnovan na stripovskom superjunaku, The Flash.

Glavnu ulogu u filmu igra Ezra Miller, a on je se kao Flash pojavljivao u filmovima ‘Justice League‘ 2017. godine, te 2021. godine u filmu ‘Zack Snyder’s Justice League‘.

Premijera filma zkazana je za juni 2023. godine.


12. Fast X (2023)

Deseti nastavak filma ‘Fast and furious’ / Brzi i žestoki iz 2001. godine.

Radnja filma još uvijek nije otkrivena, a glavne uloge igraju: Vin Diesel, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Jason Momoa, Alan Ritchson, Brie Larson, Rita Moreno, i dr.

Premijera filma zakazana je za maj 2023. godine.


11. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) / Čuvari galaksije 3

Treći nastavak filma ‘Guardians of the Galaxy‘ iz 2014. godine.

Radnja filma prati Petera Quilla koji, iako je još uvijek potresen zbog gubitka Gamore, okuplja svoj tim da odbrani svemir i jedno od njih – misija koja bi mogla značiti kraj Čuvara ako ne bude uspješna.

Film u kina dolazi u maju 2023. godine.

Ostavite komentar