19. februara premijerno izvođenje pjesme BiH za Euroviziju

deen-dalalBH Eurosong show, premijera pjesme koju izvode Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala, biće emitovan u petak, 19. 2. 2016. u programima BHRT-a, na portalu www.bhrt.ba, kao i na oficijelnoj stranici natjecanja za pjesmu Eurovizije www.eurovision.tv s početkom u 20.15, izjavio je Tim BH Eurosong.

Nakon postavke reportažnih kola, kamera i prateće opreme u Vijećnici,  održale su se i tehničke probe. U Vijećnici pored probe snimljen je i nastup Marije Šerifović. S obzirom da Šerifović zbog obaveza neće moći prisustvovati premijeri 19. februara, njen dio nastupa snima se večeras.

Na probama je prisustovao Almir Ajanović, autor pjesme koja nas ove godine predstavlja na Eurosongu u Stockholmu. Ajanović je jedan od najpoznatijih bh. autora i kompozitora, s preko 200 pjesama koje je komponirao za renomirane izvođače iz naše zemlje ali i regije.

Pjesma je snimljena i na više jezika, mastering je urađen u Švedskoj zadnjih petnaest dana, gdje je sve do zadnjeg tona uklopljeno u savršenu cjelinu, a publika u BiH i Europi će to imati priliku čuti u petak,izjavio je Ajanović.