15-godina Festivala Jazza na pariškom Saint Germain des Prés

festival-jazz-a-saint-germain-despresJazz i svjetska glazba u Latinskoj četvrti

Jubilarni, 15. Festival Jazza u čuvenoj četvrti Saint Germain des Prés galske prijestolnice okupio je poznata imena svjetskog glasa Jacky Terrassona, braću Belmondo, Chinu Moses, Ivesa Torchinsky, “Swing Ladies”, Raya Lemu, NIK Bärtsch’s”, Yarona Hermana, “The Golden Gate Quartet” i Sister Grace, Michela Portala, Enzu Carniela i mnoge druge glazbenike koji su oduševili Parižane i brojne turiste.

Oformljen 2001. godine od strane udruženja “Duh Jazza” posebno aktivista Joëla Roya, Frédérica Charbarda aktualnog umjetničkog direktora i Donatienne Hantin, festival uspješno spaja mnoštvo
glazbenih uticaja: jazza sa gospelom i glazbom što se naziva- svjetskom. Program je posvećen mladima ali i jazzu na ženski način.

Upriličile su se brojne izložbe fotografija i mnoštvo susreta nazvanih “Razgovori uz jazz” ali i degustacije poznatih vina i šampanjca.

Aktualno Paris pleše na posebnim i rado posjećenim lokacijama poznate Latinske četvrti poput Crkve Saint Germain des Prés, boulevara Sain Germain, Hotela Madison, vrtića Saint-Benôit, Sveučilišta Panthéon Assas, Kuće svjetskih kultura, Europskog teatra Odéon, Kuće Oceana, Sorbonne, Kulturnih centara: Irskog i André Malraux, poznatog hotela Pullman na Montparnassu i drugih rado posjećenih mjesta slavne četvrti.

Manifestacija se organizira kao podrška UNICEF-u.

Džana Mujadžić