Home / Svaštara / Umro Chuck Mosley, bivši frontmen grupe “Faith No More”

Umro Chuck Mosley, bivši frontmen grupe “Faith No More”

Chuck Mosley, nekadašnji vokal i frontmen kultnog funk-metal benda “Faith No More”, preminuo je 9. novembra u 57. godini. Mosley, čije je puno ime je Charles Henry Mosley III, umro je zbog komplikacija vezanih za “bolesti ovisnosti”, saopćeno je.

“Nakon dugog razdoblja apstinencije, Charles Henry Mosley III izgubio je bitku za život, 9. novembra 2017. godine, zbog bolesti ovisnosti. Dijelimo sa vama način na koji je on otišao, u nadi da ce poslužiti kao upozorenje drugima koji se bore sa ovisnošću od alkohola.”, saopćila je porodica.

Rekli su i da prihvaćaju donacije za pogrebne troškove. Chuck Mosley je bio glavni pjevač Faith No Morea između 1984. i 1988. godine, snimajući na prva dva albuma “We Care A Lot” i “Introduce Yourself”.

“Faith No More” osnovan je još 1985. godine, a Mosley je sa bendom objavio prva dva albuma “We Care a Lot” i “Introduce Yourself”. Međutim, zbog problema s drogom i zbog umJetničkih razilaženja sa ostatkom benda, napustio je FNM 1988. godine.

Na njegovo mJesto došao je Mike Patton, koji je probio “Faith No More” u mainstream. Bend je svoj undeground zvuk predstavio široj publici te je “Faith No More” postao jedan od najkultnijih bendova 90-ih godina naovamo.

Mosley je dugo godina bio sa svojom partnericom Pip Logan s kojom ima dvije kćeri, Ericu i Sophie.