Home / Recenzije / ‘The Ridiculous 6’- recenzija

‘The Ridiculous 6’- recenzija

ridiculous-6Kritike širom svijeta su podijeljene oko ovog filma. Jedni govore dobar, drugi govore loš… Istina je da nerijetko kritičari sa već oformljenim mišljenjem krenu u obračun sa novim filmovima. Ovaj put je meta bio Adam Sandler, a kritičari su nasrnuli na istog sa formiranim mišljenjem: ‘Filmovi Adama Sandlera su loši!

I jesu, ako ćemo pravo govoriti: njegovi filmovi su iz godine u godinu bivali sve gori i gori, ali ne znači da mora tako i da ostane.

I nije. ‘The Ridiculous 6‘ je pravo osvježenje i veliko iznenađenje kada su u pitanju filmovi Adama Sandlera, jer za razliku od nekoliko posljednjih filmova ovaj je bio dobar !

Adam Sandler je odličan u ovom filmu, njemu leže uloge u kojima ozbiljnim tomon ‘pripovjeda’ urnebesno smiješne stvari.

Ne radi se ni o kakvom remek djelu, a ako ćemo pošteno govoriti, već su mi i dosadila razna remek djela koja nam iz godine u godinu poturaju pod nos razni kritičari, dok opet nakon pregledanog filma naprosto niste sposobni ništa pozitivno da mislite o tom filmu.

Kao veliki neljubitelj komedija i ja sam sa oprezom pristupao ovom filmu, ali čim sam prihvatio svijet u kojem se komično iskazuje u pretjerivanju, onda je film postao izuzetno zabavan. Jedan od zadataka filma i jeste da nas zabavi; ponekad moramo da odmorimo od sumornih i fantastičnih tema kojima nas bombarduje svaki drugi film.

U filmu može svako da nađe ponešto da zamjeri: crnci, meksikanci, indijanci, amerikanci, muško, žensko… Ali onda je najbolje da i ne gledaju filmove koji kroz prizmu smiješnog govore o raznim likovima.

The Ridiculous 6‘ se nepravedno loše ocijenjen od strane kritike, i mislim da zaslužuje da mu se pokloni više pažnje.

Ukoliko vam se svidio film ‘A Million Way to Die in the West‘, onda će vam se sigurno svidjeti ovaj.

Što se mene tiče film dobija pozitivnu ocjenu. Ništa pretjerano, ali ipak preporučljivo čisto da se odrmorite i zabavite…