Home / Recenzije / ‘The Emoji Movie’- katastrofa koja kida dušu

‘The Emoji Movie’- katastrofa koja kida dušu

U kinima je počelo prikazivanje filma ‘The Emoji Movie‘, i kritike nam donose novosti kako se radi o katastofalnom filmu.

Na stranici Rotten Tomatoes (koja je posvećena recenzijama, informacijama i vijestima o filmu, te sadrži arhivu filmskih kritika), raiting ovog fila iznosi svega 8%, dok na IMDb-u ocjena filma iznosi 1,4. Dakle ovaj put su i kritičari i publika složni, radi se o pravom smeću od filma.

Kritike za ovaj film su uglavnom onakve kakve su se očekivale, užasne. Krtike su toliko loše da je film sve doskora imao raiting 0% na Rotten Tomatoes.
The Wrap je napisao za film da je ‘katastrofa koja kida dušu’, dok je Vulture film nazvao ‘jednim od najmračnijih i najhrabrijih filmova ikada’.
Mnoge kritike savjetuju gledaocima da izbjegavaju film po svaku cijenu, međutim i pored loših kritika kako od strane kritičara tako i do publike, film je u prvom vikendu prikazivanja u američkim kinima uspio da zaradi 25 miliona dolara. Doduše, ipak je na pola puta da vrati uloženih 50 miliona dolara, ali šta se dešava sa publikom pa uporno u kinima forsira loše filmove, te time ohrabruje filmske kuće da nastavljaju da nam snimaju loše filmove?

Da li je zaista film loš ako svi kažu da je loš ? Može li nekad da bude izuzetak ? Nekada može, ali ne i u ovom slučaju, jer je film zaista zaista jako loš.

Radnja filma govori o multi-ekspresivnim emotionsima koji krenu na put sa ciljem da otkriju kako da postanu normalni emotionsi. Gasove u filmu posuđuju sljedeći nesretnici: T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph, Steven Wright, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart, Christina Aguilera, Sofía Vergara, Rachael Ray, Sean Hayes, i dr, dok je film režirao nesretni Tony Leondis.

The Lego Movie‘ zasigurno je pokrenuo priču oko ovog filma koji govori o pametnim telefonima, ali Lego iza sebe ima naslijeđe. Lego je sa nama već godinama i dio je djetinjstva mnogih ljudi, pa i ako se niste igrali sa Lego kockicama onda ste bar nekad nagazili na njih… Emoji su novi, nemaju mnogo utjecaja na ljude, i ovaj njihov film unaprijed je bio osuđen na propast.

Ali kada se usudite da snimite film o gluposti ako što su emotionsi, onda i rezultat može da bude samo loš. Pitam se šta bi mogao da bude sljedeći filmski projekat, možda film Kad stisneš pauzu tokom telefonskog razgovora i roviš po imeniku ?