Home / Vijesti / Serija “Secrets and Lies” među najgledanijim na planeti

Serija “Secrets and Lies” među najgledanijim na planeti

secrets-and-liesTv serija koja sve odmah rješava

Secrets and Lies” nije od onih serija-rijeka, koje treba čekati pet sezona da se otkrije krivac. Ovdje se sve događa brzo i efikasno.
Adaptacija australijske fikcije broji deset epizoda, koje dozvoljavaju rješenje enigme. Prva koja se već prikazuje u zemljama UE, posvećena je “Slučaju Toma Murphyja”. Tom je sin Jess Murphy čije je beživotno tijelo otkrio Ben Crawford, jednog jutra za vrijeme svakodnevnog jogginga. Nakon uobčcajenih istraživanja policija je zaključila da se radi o zločinu. Narednica Andrea Cornell kojoj je slučaj povjeren, optužuje joggera za gnusno ubistvo.
Optuženi i policajka će se poigravati kao miš i mačka. On, mirni otac dvije naslijednice, građevinar po zanimanju, podiže Natalie maloljetnu pobunjenicu i Abby, očevu ljubimicu. Njegov brak sa Christy, zaposlenoj u agenciji za iznajmljivanje stanova, nije stabilan a otkriće dječakovog tijela pogoršava odnose među supružnicima.
Andrea Cornell je neuporediva u pretraživanju prošlosti protagonista ovog mračnog slučaja, pa je kolege iza leđa zovu “pitbull” jer joj niko ne može izmaknuti.
Nadarena Juliette Lewis došla na Stari kontinent predstaviti ostvarenje priznaje: “Tumačim ženu koja sve uzima srcu radi davnašnjih rana, koje svaka anketa produbljuje. Na izgled hladna i nezainteresirana Cornell je obsjednuta poslom i rješavanjem zapetljanih zločina, koji kao da je se lično tiču. Istina je da treba imati njezin karakter zbog uspješnog otkrića pravog krivca”.

Narednica nije usamljena u optužbi građevinara. Novinari, prikazani na najgori mogući način, ruše Crawfordovu reputaciju pa on postaje krivac i u očima bliže okolice. Komšije okreću glavu kada prođe i ne odgovaraju na njegove pozdrave. Ben Crawford gubi zemlju pod nogama i ponaša se kao savršen krivac: “Ostvaruje loše izbore a njegovi beznadežni napori dokazivanja nevinosti su shvaćeni kao ruganje cijelom gradu”- tvrdi glumac Rayan Phillippe, koji tumači optuženog.
Interpret smatra kako lik posjeduje shakespeareovsku dramatičnost. Njegov Crawford će uprkos svemu, otkriti strašne tajne.

Druga sezona tv serije već je programirana ali Phillippe neće biti u novom castingu. Potpisao je ugovor za godinu dana pa će sljedeći optuženi biti Michael Ealy, poznat iz ostvarenja “The Good Wife” i “Almost Human”. On će tumačiti ulogu supruga, navodnog ubice svoje životne suputnice. Za uzvrat, zabrinjavajuća Juliette Lewis ne odustaje od lika uporne, policijske narednice.

Džana Mujadžić