Home / Svaštara / Sean Diddy Combs ponovo mijenja svoje ime, zvat će se Brother Love

Sean Diddy Combs ponovo mijenja svoje ime, zvat će se Brother Love

Sean John Combs je pravo ime američke rep legende, poznate po brojnim umjetničkim imenima, od kojih je posljednje glasilo jednostavno: Diddy. Za svoj 48. rođendan ponovo mijenja svoje umjetničko ime u Love, ili Brother Love.

Godine 1997. Sean je bio poznat kao Puff Daddy, a godinu kasnije vratio je u upotrebu svoje pravo ime Sean John. Nakon toga, tačnije 1999. godine, koristio je ime Puffy.

Poslije toga dodatno se populariozovao kroz svoje profesionalno ime P. Diddy, da bi od nedavno počeo koristiti jednostavan nadimak Diddy. No, ni to nije dugo potrajalo.

Na Twitteru je za 48. rođendan objavio snimak s plaže i post u kojem stoji da je odlučio ponovo promijeniti svoje ime. “Moje novo ime je Love aka Brother Love”, napisao je američki reper.

“Hej, imam neke ozbiljne ozbiljne vijesti. Molim se za to. Znam da je rizično i znam da je nekome čudno. Odlučio sam ponovo da promijenim svoje ime”, kazao je američki reper u videosnimku.

Dodao je da njegovo novo ime Love aka Brother Love nije u skladu sa dosadašnjim imenima Puffy, Diddy, Puff Daddy, ali da će njegovi fanovi osjećati ljubav prema njegovom novom imenu Love.