Home / Vijesti / Filmske vijesti / Quentin Tarantino snima novi film o jednom od najozloglašenijih kultova

Quentin Tarantino snima novi film o jednom od najozloglašenijih kultova

Quentin Tarantino snima novi film! I kao da to nije dovoljno velika vijest sama po sebi, filmski svijet ovih dana bruji o temi projekta, ali i njegovim mogućim učesnicima.

Kao s neba je pala informacija, koja je takođe potvrđena iz više pouzdanih izvora, a o čemu filmski svijet bruji ovih dana je da će sljedeća Tarantinova ekranizacija biti film koji će se ticati Charles Manson, vođe zloglasnog kulta koji je šezdesetih godina prošlog vijeka počinio niz napada i ubistava, među kojima i ubistvo trudne glumice Sharon Tate, ali i o mogućim učesnicima.

U kojoj mjeri će se Tarantino baviti samim Mensonom, i da li će to biti biografska priča ili će samo radnja biti smještena u ovaj period i na neki način biti povezana sa kultom Porodice, još uvijek nije poznato.

Nepoznato je i sa kime će sarađivati ovaj put, a izvjesno je samo da će to biti glumci iz holivudskog vrha. Nagađanja, ipak, ima. Tako da se govori da je slavni režiser kontaktirao Jennifer Lawrence i Brad Pitta, ali govori se i da Tarantino pregovara sa Margot Robbie.

U brojnim medijskim reakcijama izneseno je i mnoštvo zanimljivih komentara – od onih koji se plaše kako će režiser poznat po vrlo neposrednom prikazivanju nasilja i brutalnosti obraditi jednu osjetljivu temu, kakva su ubistva koja su šokirala svijet, pa sve do onih koji režiseru predlažu da ove priče napravi cijeli TV serijal.

Koliko smo svi upoznali Tarantina do sada, malo je vjerovatno da će bilo kojem savjetu i mišljenju pridati mnogo pažnje, ali je zato vrlo vjerovatno da je ovo tek početak zanimljivih vijesti o njegovom narednom angažmanu.