Home / Vijesti / Prva epizoda 7 sezone ‘Game of Thrones’ piratizovana 90 miliona puta

Prva epizoda 7 sezone ‘Game of Thrones’ piratizovana 90 miliona puta

Sedma sezona serije ‘Game of Thrones‘ konačno je stigla, i nije veliko iznenađenje kako je veliki hit za HBO televiziju. HBO je izvijestio da je premijera 7 sezone serije ‘Game of Thrones’ gledana 16 miliona puta na svim njihovim platformama. Serija je popularnija nego ikada. Rekordni su brojevi i onih koji žele ilegalno da gledaju seriju a da ne plate njeno gledanje.

Prema izvještaju Business Insider-a, 7 sezona serije ‘Game of Thrones’ piratizovana je 90 miliona puta. To je sigurno ogroman broj, što će sigurno da privuće pažnju i HBO televiziji i drugim mrežama. Izvještaji su dobijeni od strane stranice MUSO, koja sebe opisuje kao najveću bazu podataka o piratskim stranciama.

Prema njihovim podacima prva epizoda serije ‘Game of Thrones’  streamana je 77,9 miliona puta, preko torenta 8.3 miliona puta, dikektono skidana 4.9 miliona puta, itd. ….

Najveći broj ljudi odlučio je da streama seriju online, što i ima smisla. Streaming je najlakši način da neko gleda nešto online. Ovo nije prvi izvještaj koji kaže da je ‘Game of Thrones’ najpiratizovanija serija na svijetu. Izvještaji su takvi bili i ranijih godina.

I pored piraterije, ‘Game of Thrones’ je serija koju bi razne televizije rado prikazivale. Zbog toga HBO trenutno radi na četiri različite spin-offs serije ‘Game of Thrones’.
Osma sezona trebala bi da bude posljednja sezona serije ‘Game of Thrones’. I sedma i osma sezona su kraće u donosu na prethodne sezone koje su iznosile po 10 epizoda.  Osma sezona će imati samo šest epizoda.