Home / Vijesti / Filmski festivali / Program 23. Sarajevo Film Festivala: 235 filmova i 43 svjetske premijere

Program 23. Sarajevo Film Festivala: 235 filmova i 43 svjetske premijere

Danas je objavljen kompletan program 23. Sarajevo Film Festivala, a listu filmova možete pronaći na ovom linku.

U 18 programa bit će prikazano 235 filmova, od čega 111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova.

Filmovi za sve

U produkciji ili koprodukciji učestvuju 54 zemlje, a SFF će biti domaćin 43 svjetske i 23 međunarodne premijere.

Direktor i osnivač SFF-a Mirsad Purivatra na današnjem predstavljanju programa festivala u kinu Meeting Point naglasio je kako će na 23. SFF-u biti prikazani filmovi za “sve duše i sve generacije”.

“Publika će zaista moći odabrati šta želi gledati, od drame, akcije ili komedije. Festival i pravimo da bi publika gledala filmove i to je naša poruka. Imamo sjajne priče sa odličnim režiserima i glumcima koji će donijeti uzbudljive i duhovite momente. Posebno sam zadovoljan što imamo jak bosanskohercegovački program koji festivalu daje posebnu sliku i potpuni uvid u bh. film. Nadam se da će publika uživati u projekcijama”, naglasio je Purivatra.

Festival će otvoriti film “Druga strana nade” finskog režisera Akija Kaurismäkija projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.

Počasno Srce Sarajeva primit će istaknuti američki režiser, oskarovac Oliver Stone, a Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti bit će uručeno legendarnom komičaru Johnu Cleeseu.

Prodaja ulaznica

Prodaja ulaznica vršit će se na četiri lokacije: Bosanski kulturni centar (Ulica: Branilaca Sarajeva 24), Kino Meeting Point (Ulica: Hamdije Kreševljakovića 13), Multipleks Cinema City (Ulica: Trg djece Sarajeva) i Art kino Kriterion / House of Shorts (Ulica: Obala Kulina bana 2).

Od 4. do 10. augusta glavni box office radit će od 10 do 19 sati, a od 11. do 18. augusta glavni box office moći ćete posjetiti svaki dan od 9 do 22 sata, a Kino Meeting Point od 11 do 23 sata.

Ulaznice će se kretati od 3 KM u MMC – Kino Ilidža i Kinu Novi Grad do 20 KM koliko će biti ulaznica za ceremoniju dodjele nagrada u Narodnom pozorištu.

23. SFF bit će svečano otvoren 11. augusta i trajati narednih osam dana.