Home / Vijesti / Pjer Žalica planira snimiti film o Halidu Bešliću

Pjer Žalica planira snimiti film o Halidu Bešliću

Halid Bešlić je rođen 20. novembra 1953. godine u Vrapci, kod Knežine. Amaterski se počeo baviti muzikom, odnosno pjevanjem još kao učenik osnovne škole, kroz razna kulturno-umjetnička društva, a najduže vremena je proveo u KUD “Zija Dizdarević”.

Halid Bešlić je imao veoma uspješnu godinu i na privatnom i na poslovnom planu. Muzička legenda u 2015. punio je dvorane širom svijeta, snimio je nekoliko dueta, završio je izgradnju stambeno-poslovnog, a to su samo neke stvari po kojima će pamtiti godinu iza nas.

Iz intervijua koji je Halid dao nedavno za časopis Faktor saznajemo da bi se bosanskohercegovački pjevač mogao uskoro naći u dokumentarcu Pjera Žalice.

Na pitanje Faktora da li planira nastaviti snimanje dueta, Bešlić odgovara:

“Po tom pitanju nikada se ne zna. Nije to tako lako kao što ljudi misle. Posljednji sa Jasnom Gospić „Samo jednom“, koji je napisao talentovani Dženan Jahić, opravdao je očekivanja. U planu je duet s mojim prijateljem i velikim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem. Bilo bi lijepo snimiti zajedničku pjesmu sa Zdravkom Čolićem ili Harisom Džinovićem. Ali za to treba da se desi dobra kompozicija. Također, evo ekskluzivno za Faktor otkrit ću da će dokumentarni film o meni raditi Pjer Žalica. To se već polako krčka. On je odličan reditelj, s kojim sam sarađivao na filmu „Kod amidže Idriza“, za koji sam otpjevao pjesmu „Malo je, malo dana“. Pjer je izrazio želju da snimi dokumentarac o meni i odmah sam pristao jer mislim da je potpuno kvalifikovan da to uradi na pravi način.”