Home / Vijesti / Petar Grašo se povlači sa scene?

Petar Grašo se povlači sa scene?

Split, 6072015. 55.Splitski festival. Na fotografiji:pobjednik Petar Graso.

Grašo je sin nekadašnjeg košarkaša KK Splita Zorana Graše. Muzikom se bavi od djetinjstva, ali više piše, nego što pjeva. Sa 16 godina napisao je pjesmu “Boginja”, s kojom je Oliver Dragojević nastupio na Dori 1995. godine i osvojio 2. mjesto.

Prije dvije godine se vratio na scenu te je nakon deset godina svojim fanovima poklonio pjesmu ”Ostat ću uvik isti”. Isti uspjeh kao i ta pjesma postigle su još dvije ”Moje zlato” i ”Srce za vodiča”. Grašo svoju skromnost pokazuje činjenicom da malo radi, malo odmara.

Petar Grašo izjavio je da ponovno razmišlja o povlačenju sa muzičke scene.

“Sigurno će biti pauza opet”, rekao je nedavno za RTL i rastužio fanove koji su jedva dočekali da se vrati nakon posljednje pauze od deset godina.

A zbog čega se povlači Grašo je objasnio slijedećim riječima:

”Mislim da svaki normalan čovjek ima umjerenu želju za radom. Ja jako volim raditi, a to koliko sam se naradio u zadnje dvije godine mislim da neko prosječan prođe u 10 godina”.

“Stvar je da nikad nisam volio dosadne ljude i nisam nikad volio biti dosadan. Ne bih htio prijeći tu granicu u kojoj Grašo prelazi u neku svakodnevnu pojavu, jer ja nisam taj tip.”

Kako god ovaj pjevač odluči, ali mi se nadamo da će se on predomisliti u vezi svoje odluke kada se dobro odmori i “napuni bakterije”.