Home / Vijesti / Parni valjak proslavio 40 godina karijere

Parni valjak proslavio 40 godina karijere

parni-valjakBez puno priče Parni Valjak popeo se na binu, jednostavno zasvirao i izazvao oduševljenja! ‘Večeras trebam društvo’ bila je pjesma kojom je Parni valjak otvorio koncert.

Grupa Parni valjak proslavila je 40 godina rada s dva uzastopna koncerta u zagrebačkom Domu sportova.

Svojim koncertom potvrdili su ono što mnogi odavno znaju, a to je da je Valjak jedan od najboljih bendova svih vremena s ovih prostora.

Parni valjak je najpopularniji hrvatskih pop-rock sastav. Osnovan je 1975. razilaženjem Grupe 220, a na sceni je do danas, s malom pauzom 1988. godine te četverogodišnjom pauzom od 2005. do 2009. godine. Prvu postavu činili su: Husein Hasanefendić – Hus (solo gitara, akustične gitare i vokal), Aki Rahimovski (vokal, klavijature), Srećko Antonioli (bubnjevi, udaraljke i prateći vokal), Zlatko Miksić – Fuma (bas gitara) te Jurica Pađen (solo gitara, akustične gitare i vokal). Parni valjak je jedan od “pokretača” čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima.

Svaka pjesma koje su ova legendarna grupa objavila bili su aposolutni hitovi.

Neke od pjesma koje je grupa izvodila na svom koncertu u Zagrebu bile su :
‘U prolazu’, ‘Zastave’, ‘Neda’, ‘Vruće igre’, ‘Mijenjam se’, ‘Stranica dnevnika’, ‘Dođi’, ‘Kada me dotakne’, ‘Jesen u meni’, ‘Ugasi me’, ‘Javi se, ‘Vrijeme ljubavi’…