Home / Svaštara / Njemačke “Femen” napale Woody Allena

Njemačke “Femen” napale Woody Allena

Golim grudima na reditelja

U hamburškoj dvorani gdje su prošlog weekenda učesnici svjetskog G20 slušali koncert, njemački ogranak feminističkog pokreta “Femen” oglasile su “kulturu prešućivanja” seksualnih optužbi prema Woody Allenu.
Njemačke pripadnice pokreta “Femen” su upale na koncert poznatog američkog reditelja u Hamburgu i upozorile javnost kako se namjerno prešućuje seksualna agresija prema Dylan Farrow, biološkoj kćerki glumice Mie Farrow, sa kojom je Allen bio dugo u braku. “Femen” su po ustaljenom običaju došle golih grudi na koncert a na tijelu su ispisale navode rediteljeve, usvojene kćeri :
-Ovdje smo zbog upozorenja svijetu ali i ljubiteljima jazza da Allen nije samo šarmantni, intelektualno nervozni cineast, glazbenik i glumac-objasnile su brojnim medijima.
Na objavljenom snimku događaja primjećuje se kako ih je publika pokušala izviždati, dok je 81-godišnji cineast pitao svoje glazbenike o čemu se radi, isto kao i pripadnike osiguravajuće službe, koji su brzo odstranili “napasnice”. Koncert je nastavljen nekoliko trenutaka kasnije.
Očevidci tvrde kako je reditelj zadnjeg uspjeha “Café Society” ispad ocijenio “glupim” jednako kao i poduzetu akciju njemačkih “Femen”, pa njihovo manifestiranje na sceni.

Američki cineast, ujedno klarinetist, organizirao je koncert sa članovima New Orleans Ensemble i Filharmonijom od Elbe u dvorani koja je nedavno primila svjetske moćnike sa Donaldom Trumpom. U svibnju 2016. godine, Woody Allen je izjavio kako je aktualni američki predsjednik veoma dobar glumac.
Dylan Farrow je javno optužila reditelja 2014. a on je izjavio da je sve izmišljeno. Međutim mlada žena je iznijela mnoštvo detalja iz djetinjstva ali u doba kada je reditelj napustio njezinu majku radi ljubavne veze sa 21-godišnjom Soon-Yi Previn, usvojenom kćerkom slavne glumice.
Newyorkški sudac je nakon ankete gradskih socijalnih službi zaključio da optužbe nisu uvjerljive, niti vjerodostojne i prekinuo proces. Prošle godine, na 69. Festivalu Međunarodnog Filma u Cannesu, sin Mie Farrow, poznati novinar Ronan je kritikovao planetarnu “omertu” i “prešućivanju prošlosti” svog slavnog oca. Napao je svjetski tisak smatrajući kako naoko simpatični “tatica”, može računati na mnoštvo glasila da mu “ne postavljaju neugodna pitanja”! Voditelj ceremonija otvaranja i zatvaranja, galski glumac i humorist Laurent Laffitte je na zabavan način govorio o optužbama koje dugo prate čuvenog Romana Polanskog, upozorivši na polemiku o prošlosti Woodyja Allena.

Džana Mujadžić