Home / Vijesti / Nicolas Cage mora da vrati lobanju tiranosaurusa

Nicolas Cage mora da vrati lobanju tiranosaurusa

nicols-cageGlumac Nicolas Cage (51) na aukciji u Beverli Hilsu 2007. godine kupio je lobanju mongolskog tiranosaurusa, koju je platio 276.000 $ (dolara). Ali ono što nije znao je da je ta lobanja ukradena. Da bi ga 2014. godine američka agencija za nacionalnu bezbijednost kontaktirala i obavijestila da je lobanja ukradena. Nakon tog saznanja odlučio je da pomogne istrazi i vrati lobanju američkim vlastima koja će potom biti vraćena u mongolijski muzej odakle je i ukradena.

Kako saznajemo neće biti optužen za nelegalnu trgovinu fosilima jer je pristao na saradnju i dobrovoljno vratio lobanju američkim vlastima, koja će potom biti vraćena u mongolijski muzej.
Iako je Cage prilikom kupovine dobio certifikat o autentičnosti, ipak nije naveden kao vlasnik jer se navodi samo da je kupio na aukciji.

Naime, ova vrsta tiranosaurusa živila je u centralnoj Aziji prije više od 70 miliona godina, a o tome kolika je zainteresovanost za nju govori podatak da su se na aukciji za nju nadmetali Nicolas Cage i Leonardo Di Caprio.