Home / Svaštara / Nerazjašnjena tajna oko ubistva režisera Pierpaola Pasolinija

Nerazjašnjena tajna oko ubistva režisera Pierpaola Pasolinija

Pino Pelosi, osuđen za ubojstvo slavnog poeta i reditelja Pierpaola Pasolinija, upravo je umro od poslijedica zločudnog tumora, odnijevši u grob tajnu fatalnog napada čiji su razlozi ostali nerazjašnjeni.

Sada su mogućnosti otkrivanja istine sasvim smanjene jer je, najprije kradljivac što se i prostituirao u dobi od 17 godina, bio na plaži Ostie kraj Rima, u pratnji čuvenog cineasta u noći 2 decembra 1975.

Dugovremeno je izjavljivao kako se htio odbraniti jer ga je, navodno, Pasolini-napao. Ali za mnoštvo rediteljevih bliskih poznanika i profesionalnih poznanstava, maloljetni mladić bio sredstvo klopke koju su smislili fašisti, odnosno politički šefovi stranke Krščanske Demokracije, kojima su smetale izjave i pisanje marksističkog intelektualca, atipičnog i subverzivnog.

Prije 12 godina Pino Pelosi je za trajanja televizijskog razgovora spomenuo prisustvo jos dva muškarca na plaži, kobne noći. Objasnio je da nije ranije govorio o njima plašeći se fašističke osvete!

-Pino Pelosi nikada nije htio učestvovati u rekonstrukcijama ubojstva Pierapaola Pasolinija.Na zalost, cjelokupnu tajnu koju je jedini poznavao, odnio je u grob-izjavio je Nino Marazzita, advokat umjetnikove obitelji.

Kompletna misterija

-Dvije osobe su izvukle Pasolinija iz nastanbe pa ga udarale maljem nekoliko puta a potom mu glavu zgazili automobilom marke “Alfa”, sto je savrseno slicio njegovom!-pricao je Pinosi svojim poznanicima, koji su ga nazivali “Zaba”.

Po tumačenjima stručnjaka, izjava bi mogla biti vjerodostojna jer su pronađeni tragovi DNA od tri osobe, na Pasolinijevoj odjeći. Ali nije sigurno da bi eventualni počinitelji zlodjela, mogli biti identificirani.

Misterija je kompletna, 42 godine nakon događaja, Pilosi je bio osuđen za “ubojstvo uz ucešće nepoznatih”, prije nego što će biti zatvoren kao jedini napadać.

Među mnoštvom činjenica, ništa ne ukazuje na razloge surove agresije na uvježbanog i atletskog reditelja, što je provodio najmanje dva sata dnevno u sportskoj dvorani. Napad i ubojstvo Pine -Žabe, ostaju nevjerovatni.

Džana Mujadžić