Home / Svaštara / Naš gitarista Almir Hukelić – Aka snimio spot za instrumental “Daleki horizonti”

Naš gitarista Almir Hukelić – Aka snimio spot za instrumental “Daleki horizonti”

Gitarista Almir Hukelić Aka, pored velikih vrućina i dalje radi, naime on je ovih dana na Bjelašnici (Javorov Do) sa ekipom snimao spot za instrumental „Daleki horizonti“, koji će svjetlost dana ugledati za dvadeset dana.

Snimanje je trajalo osam sati, a visoka temperatura koja je bila čak iznad 35 stepeni, malo je otežavala snimanje, ali kada rade profesionalci to i nije veliki problem.

“U spotu se pojavljuje prelijepa djevojka Lejla Džanović nekadašnja dugogodisnja članica AkaDemije koja je imala težak zadatak ali je to sa lahkoćom i bez greške uradila. Pored Lejle u spotu se takođe pojavljuju i njemački ovčar ali i golub Lepezaner, tako da je moj životopis sav na jednom mjestu” – rekao je Almir Hukelić – Aka

Takođe, bitno je naglasiti da je za spot bila zadužena produkcija NIVO Nihada Volodera, a snimanje dronom radio je Ivan Trnčić, dok je šminku radila Sanela Stršević, a ono što je možda i najviše pridonijelo ljepoti i profesionalnošću je i auto Ford capri iz 1974 godine u vlasništvu Anela Dizdarevića iz Mostara, koji je obezbijedio Samir Viteškić.

Za kraj mogu reći ekipa je bila toliko dobra da bi snimao jos dva spota, takođe Nihad je dao svoj maksimum, a kako kaže, za mog Aku mi nije ništa teško – dodao je Hukelić.