Home / Svaštara / Miss Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters razbjesnila javnost: Zato što je nosila rukavice na druženju s HIV-pozitivnom siročadi

Miss Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters razbjesnila javnost: Zato što je nosila rukavice na druženju s HIV-pozitivnom siročadi

Miss Južne Afrike Demi-Leigh Nel-Peters izazvala je bijes javnosti nakon što su objavljene fotografije s njenog druženja sa siročadi. Misica im je davala hranu noseći medicinske rukavice.

Javnost je optužila i za rasizam iako je Nel-Peters miješane rase. Ona je negirala ove tvrdnje i kazala da je nosila rukavice iz higijenskih razloga, jer je dijelila hranu.

Ljudi su kazali kako se plašila da dodirne djecu koja su zaražena HIV-om, kao i to da ne želi dodirnuti crnu djecu.

“Želim da razjasnim nešto. Svi volonteri u ovoj kuhinji nose rukavice jer im je rečeno da je to ispravno s obzirom na to da rade s hranom, a ja sam predavala hranu djeci. Samo sam zbog toga nosila rukavice i mislim da su moje namjere shvaćene pogrešno. Izvinjavam se ako sam bilo koga uvrijedila”, rekla je misica u videu postavljenom na Twitteru.

Ipak, korisnici društvenih mreža napravili su brojne parodije na njen račun istaknuvši kako ne vjeruju u njeno objašnjenje.