Home / Vijesti / Leonardo DiCaprio tri puta izbjegao ‘sigurnu’ smrt

Leonardo DiCaprio tri puta izbjegao ‘sigurnu’ smrt

leonardo-dicaprioLeonardo DiCaprio u nedavnom intervjuu javnosti je otkrio činjenicu da je imao vrlo bliske “susrete sa smrću”.

On je, naime, u intervjuu za magazin Wired, ispričao da je tri puta zamalo umro – jednom zbog napada ajkupe, jednom u avionu kada je eksplodirao motor i jednom kada je skakao iz aviona, jer su oba padobrana nisu otvorila.

Kazao je da sada njegovi prijatelji više ne žele da s njim odlaze na ekstremne avanture jer stvari uvijek krenu po zlu.

“Velika bijela ajkula upala je u moj kavez dok sam ronio u Južnoj Africi. Pola njenog tijela bilo je s mnom u kavezu i nasrtala je na mene. Tri ili četiri puta je zinula na metar od moje glave.
Momci koji su bili sa mnom kažu da se to nije dogodilo tokom trideset godina koliko se time bave”, opisao je Leonardo svoj susret s ajkulom, prenosi Tanjug.Govoreći o avionskom letu koji se zamalo završio kobno, kazao je da je motor eksplodirao dok je on gledao kroz prozor. Pilot je morao da privremeno ugasi motore i da prinudno sleti.
“Bio sam u biznis klasi i motor je eksplodirao pred mojim očima”, rekao je on.

Treći bliski susret sa smrću dogodio se kada je u tandemu skakao padobranom. Dva padobrana su se uupetljala, i nije uspio da ga otvori.

“Bili smo u slobodnom padu još oko pet-deset sekundi. Rezervni padobran mi nije pao na pamet, pa sam bio ujveren da idemo u smrt. Pertner mi je rekao da ću vjerovatno slomiti noge, jer smo padali prebrzo”, ispričao je DiCaprio za Wired.

radiosarajevo.ba