Home / Vijesti / Kusturica i Bregović će zajedno svirati u pariškom Zénithu

Kusturica i Bregović će zajedno svirati u pariškom Zénithu

balkans-festival-goran-emirStari poznanici Goran Bregović i Emir Kusturica, koji su već nastupali zajedno u Moskvi, početkom godine, nanovo se sastaju u Parizu u čijoj će poznatoj dvorani Zénith, učestovati na Festivalu balkanske muzike, idućeg aprila.

Organizatori tvrde kako su uspjeli sebi dozvoliti luksuz ujedinjenja dvije velike zvijezde balkanske muzike na istoj sceni: Emira Kusturicu i Gorana Bregovića.

“Iako su njihova imena povezana zahvaljujući filmovima srpskog reditelja “Vrijeme Cigana”/ Dom za vješanje/, “Underground” i “Arizona Dream”, priredićemo pariškoj publici poseban ugođaj njihovim, zajedničkim nastupom”.

Dvije zvijezde će nastupiti pred Parižanima 15.4.2016 u 19 sati, po cijeni od 75 eura. Ujedno će se, kako ističu odgovorni iz dvorane Zénith, smještene u 19 okrugu Grada svjetlosti, predstaviti i nova generacija perspektivnih muzičara među kojima je električna, visekulturna grupa iz Beograda “Radio Zastava” i “Mostar Sevdah Reunion”, specijalisti folk romanse, koja se u oblasti jugoistočne Evrope, naziva sevdalinka.

Džana Mujadžić