Home / Vijesti / John McEnroe na velikom ekranu

John McEnroe na velikom ekranu

Biopic o mitskom igraču

Shia La Beouf, nedavno viđen u filmu “American Honey” Adreae Arnoldsa ili u “Man Downu” prihvatljivog uspjeha, se ilustrirao i preko kulturnih pa političkih aktivnosti. Glumac se otvoreno suprostavio načinu na koji Donald Trump vodi amerčku vladu, učešćem u protestima organiziranim ispred Museuma of The Moving Image u New Yrku. Aktualno sudjeluje u ostvarenju o mitskom teniskom prvaku Johnu McEnroe, koje režira Janis Metz.

Ljubitelji tenisa dobro poznaju McEnroea i Björna Borga, najpoznatije suprnike koji su vladali međunarodnim tenisom 80 godina prošlog stoljeća. odigrali su 14 mečeva i svaki je pobijedio 7 puta! U biopicu LaBeouf tumači čuvenog Amerikanca, poznatog po nadarenosti i nezgodnom karakteru. Sverrir Gudnason igra Bjorga, njegovog mitskog protivnika. U umjetničkoj ekipi su i Stellan Skersgard, Ian Blackman, Tuva Novotny i Leo Bjorg, unuk svjetski poznatog Sveda, koji glumi djeda u ranoj mladosti.

Tenis aktualno nadahnjuje sedmu umjetnost jer se snimio i film pod nazivom “Rat spolova” o nejednakosti žena i muškaraca u ovom sportu, osjetljivoj i danas. Prva igračica koja se pobunila protiv potlaćenosti je bila Billie Jean King pa joj je film i posvećen.
Premijera bipica o McEnroeu se u Europi zakazala za 8 studeni.

Džana Mujadžić