Home / Vijesti / Jessica Jones obična junakinja

Jessica Jones obična junakinja

jessica-jonesJones protiv nevjernih supruga

Nakon “Daredevila” Netflix lansira tv seriju “Jessica Jones“.
Traumatizirana Kilgravom / David Tennant /, mlada žena koju interpretira Krysten Ritter, je okačila svoj kostim “spasiteljice” svijeta! Radi kao privatna detektivka koja teško plaća stanarinu i slijedi nevjerne muževe. Prošlost se vraća kada je upučena pomoći jednoj od Kilgravovih žrtava.

Za drugu saradnju sa gigantom comica, platforma plaćenog videa pokušava suprostavljanje Marvelu, prvaku feljtona i serija koje gleda široka publika.
Nema specijalnih efekta tipa “Avengers” niti izvanzemaljskih objekata, kojim obiluju “Agents of Shield“. Ugođaj novog serijala je blizak ostvarenjima zlatnog doba američkog, policijskog filma.

Jessica Jones evoluira u newyorkskoj svakodnevnici, bliskoj svakom mjestu planete, upučujući se prema psihološkom thrilleru.
David Tennant je prvi put u zivotu zadovoljan ulogom negativca i oduševljen što serijom upravljaju fanovi crtanog romana. Ističe kako je ostvarenje “drama za odrasle”, što je čini različitom od predhodnih adaptacija. Likovi uzbuđuju i smetaju, jer je Jessica anti junakinja, koja voli dobru kapljicu. Kilgrave je blizak ludilu.

Sa serijom “Jessica Jones” u kojoj glumi i zvijezda “Matrixa” Carrie-Anne Moss, Tennant ističe kako je relaiziran njegov dječački san: posto je davni sljedbenik “comica”.

“Marvel” je napokon shvatio da su super junaci različiti od likova koji zabavljaju gledaoce koji zvaču pop-corn.

Džana Mujadžić