Home / Vijesti / Jenson Button se razvodi nakon samo godine braka

Jenson Button se razvodi nakon samo godine braka

jenson-buttonJenson Alexander Lyons Button (1980.) britanski je vozač automobilističkih utrka. Svjetski prvak u Formuli 1 2009. godine.

Roditelji su mu rastavljeni i ima 3 sestre. Mladi Jenson počeo je u kartingu u 8. godini, nakon što mu je otac kupio prvi karting.

U zimskom periodu uoči početka sezone 2000. godine na njega je bacio oko Sir Frank Williams vlasnik Williams F1 tima i odmah ga je angažirao kao test vozača.

Vozač Jenson Button potvrdio je da se nakon godine braka razvodi od supruge Jessice Michibata. Britanski “Hello magazine” piše da se par koji se vjenčao na Havajima prošle godine, razišao u prijateljskim okolnostima.

Jenson (35) i model Jessica (31) upoznali su se 2008. godine u Tokiju, a počeli su se zabavljati osam mjesci nakon tog susreta. Kratko su raskinuli 2010. godine, nakon pomirenja činilo se da među njima ljubav samo raste. Prije samo nekoliko mjeseci njih dvoje su opljačkani na odmoru u Francuskoj. Par je odsjeo s prijateljima u vili u St. Tropezu u augustu ove godine, kada su lopovi provalili na imanje i ukrali robu i predmete u vrijednosti od 300.000 funti, uključujući i Jessicin zaručnički prsten čija se vrijednost procjenjuje na 250,000 funti.

Glasnogovornik zvijezde Formule 1 kaže da – Jenson i Jessica su odlučili da svako krene svojim putem, i to su uradili u prijateljskoj atmosferi. Niko drugi u ovo nije upleten.