Home / Vijesti / Izabrana Miss France za 2016. godinu

Izabrana Miss France za 2016. godinu

miss-france2Iris Mittenaere, 22-godišnja studentica pete godine stomatologije iz Lillea, postala je nova Miss Francuske, za 2016 godinu.

Visoka 172cm, smeđe kose i očiju, ljepotica se uspješno bavi fudbalom i muzikom. Dozvoljava oblasti Nord-Pas-de-Calais sačuvati krunu i lentu, jer je i proslogodišnja miss Camille Cerf, takođe bila sa sjevera Hexagonea.

Ljepotica sa Martiniquea, Morgane Edviga je prva pratilja a tahičanka Vaimitu Feiefitu, druga. U prvih pet su se plasirale i Julia Caurtes, Miss Provence pa Miss Réunion, Azuima Issa. Sve će imati mogućnost predstavljati Francusku na izborima Miss Univers, Miss Svijeta, Miss International ili Miss Earth.

Iris Mittenaere je bila daleko ispred ostalih finalistica nakon testa opće kulture. Rođena u Lilleu gdje aktualno boravi, odrasla je u Dunkerqueu i Lensu. Već je dobila darove u vrijednosti od 100.000 eura, jednogodišnju upotrebu raskošnog stana u Parizu, a imaće platu poslovne žene do sljedećeg izbora.
Sylvie Tellier, koja je davno bila na njezinom mjestu, današnja direktorica udruženja “Miss France” je istakla kako su darovi i prednosti koje će uživati, poseban stimulans za profesionalni uspjeh mlade osobe, što je vrijedno i značajno za aktuelna, krizna vremena.

Džana Mujadžić

miss-france miss-france1