Home / Vijesti / Box Office / ‘Force Awakens’ već postavio dva nova rekorda

‘Force Awakens’ već postavio dva nova rekorda

force-awakensFandango je objavio kako je film ‘‘Star Wars: The Force Awakens‘ ostvario rekordnu prodaju ulaznica za neki film koji se prvi put prikazuje u kinima.
Čak i više impresivan podatak je da je ovaj rekord oboren i prije nego je film došao u kina.

“‘Sila budi’ je pravi kulturni fenomen”, kaže predsjednik Fandango-a, Paul Yanover. “Izuzetna potražnja ulaznica je uistinu bez presedana. To je za Fandango najprodavaniji film svih vremena…”

Film je već do sada od prodaje ulaznica u Americi zaradio oko 100 miliona dolara !

Pošto su, za živo čudo, i kritičari i publika ovaj put saglasni da je film odličan, tako film nastavlja da bilježi nove uspjehe, i očekuje se vrtoglava zarada tokom vikenda. Neki pretpostavljaju kako bi film mogao da zasjedne na sami vrh ljestica najgledanijih filmova u 2015 godini, i najgledanijih filmova svih vremena.

Kako prenosi theguardian.com film je oborio rekor kada je u pitanju zarada na međunarodnom planu tokom prvog dana prikazivanja. Film je u evropskim kinima zaradio 14, 1 milion dolara, dok je samo u amričkim kinima tokom jednog dana prikazivanja zaradio 57 miliona dolara.

Stručnjaci na Box Office Mojo vjerujem kako bi ‘Sila budi’ mogao postaviti svjetski rekord vrijedan 575 – 650 miliona dolara na globalnoj razini tokom prvog vikenda prikazivanja.

Top 5 filmova sa najvećim brojem prodatih ulaznica prema Fandango-u:
1. “Star Wars: The Force Awakens” (2015)
2. “Jurassic World” (2015)
3. “The Hunger Games: Catching Fire” (2013)
4. “Avengers: Age of Ultron” (2015)
5. “The Hunger Games” (2012)