Home / Vijesti / Fanovi danima kampuju ispred kina čekajući premijeru novog Star Warsa

Fanovi danima kampuju ispred kina čekajući premijeru novog Star Warsa

star-wars-fanoviBliži se premijera jednog od najtraženijih filmova u historiji kinematografije, “Star Wars: The Force Awakens“.

Radi se o sedmom nastavku filma i prvom u koji nije uključen George Lucas, a trebao bi biti prikazan danas u Los Angelesu. Tačna lokacija premijere se čuva u tajnosti do posljednje minute.

U filmu su članovi glumačke ekipe iz 1977. godine poput Marka Hamilla, Carrie Fisher i Harrisona Forda i svi očekuju da im se pridruži režiser i scenarist JJ Abrams na crvenom tepihu ispred jednog od tri kina u kojima će biti premijera. Na crvenom tepihu će zasijati i članovi nove ekipe poput Daisy Ridley, Johna Boyege i Andyja Serkisa.

Kako bi se sve održalo u tajnosti, desetine radnika podiže šator od neprozirne podloge četiri bloka od holivudskog Bulevara. TCL Chinese kino na Bulevaru je prvo koje je emitovalo film “Star Wars” 1977. godine. Brojni fanovi već nekoliko dana kampuju ispred kako ne bi propustili ovaj događaj i kako bi dobili najbolja mjesta. Film će se početi prikazivati u petak.

Svako ko želi kartu mora provesti najmanje 24 sata ispred kako bi je kupio, a da bi dobio drugu moraju proći još 24 sata. Nate Chukey (45) kampuje ispred kina od 5. decembra.

“Ovo radim tradicionalno i radio bih to i da je film loš. Ipak, sa JJ Abramsom, starim specijalnim efektima, našim najdražim glumcima, moglo bi to ispasti dobro. Dok ovako čekam, cijenim ga sve više”, rekao je.

klix.ba