Home / Svaštara / Esma Voloder najljepša Australka

Esma Voloder najljepša Australka

Rođena u izbjegličkom kampu

Nedavno je porijeklom Bosanka, 24-godišnja Esma Voloder postala Miss Australije, u raskošnom zdanju hotela Hyatt u Melbourneu. Istakla se među 28 finalistica završnog natjecanja i ponijela krunu, vrijednu 68.000 australskih dollara.

Rođena u izbjegličkom logoru u Austriji, u Melbourne je stigla sa pet mjeseci. Roditelji su pobjegli iz Gračanice i u zadnjem trenutku se spasili od smaknuća, 1992. godine.
Dugo radi kao manekenka i učestvovala je na New York, London, Sydney i Los Angeles Fashion Weeku noseći modele, Huga Bossa, Marca Jacobsa ili Alexandera McQueena. Prije devet ljeta osvojila je titulu Miss Teen Victoria a odabrana je i za najljepšu, mladu Australku. Godinu kasnije postala je najuspješniji svjetski model na Tajvanu. Godine 2008. ponijela je lentu- Miss Globe International.
Ljepotica visoka 176 cm, zagasito-plave kose i ljubičasto-sivog pogleda završila je petogodišnji studij psihologije, te radi u Melbourneu, kao kriminolog-profiler. Glumila je u nekoliko filmova, svira klavir i voli plesati. Esma Voloder je također, članica dobrovoljnog, humanitarnog udruženja “Variety the children”, za koje je prikupila oko 5.000 australskih dollara.

Džana Mujadžić