Home / Vijesti / Christopher Nolan u pregovorima za režiranje novog filma o Jamesu Bondu

Christopher Nolan u pregovorima za režiranje novog filma o Jamesu Bondu

Britansko-američki režiser, scenarist i producent Christopher Edward Nolan trenutno pregovara da li će režirati novi film o britanskom agentu Jamesu Bondu.

Nolan je ranije između ostalih režirao filmove “Dark Knight Trilogy”, “Inception” i “Interstellar”, a sada se očekuje i njegov rad na filmu o agentu 007. Ulogu bi mogao reprizirati britanski glumac Daniel Craig, iako je ranije bilo izjava o tome da je on definitivno završio svoj posao kada je riječ o ovoj popularnoj franšizi. Nolanova produkcijska kompanija je jedna od onih koje stoje iza novog filma o Bondu.

Nolan je također priznao da je bio u kontaktu s producentima u prošlosti te da bi definitivno prihvatio ponudu i iskoristio priliku.

Craig je ranije rekao da bi prije prerezao vene nego ponovo glumio “Spectre”. To je izjavio nakon što je u kina stigao film “Spectre” 2015. godine. Ipak, on se navodno predomislio.

Što se muzike tiče producenti pokušavaju ostvariti saradnju s pjevačicom Adele, čija je pjesma bila dio filma “Skyfall” 2012. godine.