Home / Svaštara / Bosanka Esma Voloder najljepša žena Australije

Bosanka Esma Voloder najljepša žena Australije

Prelijepa Bosanka Esma Voloder ponijela je titulu Miss Australije i proglašena za najljepšu ženu ove daleke zemlje koja joj je postala drugi dom.

Naime, ova lijepa bosanka samo nakon četiri mjeseca od rođenja morala je napustiti rodnu zemlju gdje je bjesnio rat. Jedo vrijeme živjela je u izbjegličkom kampu, a potom je sa roditeljima otišla u Australiju.

Nakon pobjede izjavila je da vjeruje u dobro i da stvari uvijek mogu biti bolje.

– Zahvalna sam Bogu, porodici i svima koji su bili uz mene i pružili mi podršku. Ponosna sam što sam predstavljala Australiju, mada sam u srcu predstavljala i Australiju i BiH. Unatoč svojim osobnim uvjerenjima, ako vjerujemo u ono što je dobro, možemo raditi zajedno i učiniti ovaj svijet lijepim i podnošljivim mjestom dok smo ovdje- kazala je nakon krunisanja za najljepšu djevojku Australije.

Kruna koju je ponijela vrijedna je 68.000 dolara.

Diplomirala je psihologiju i trenutno radi kao kriminolog u Melbourneu. Manekenstvom se uspješno bavi već godinama, a 2008. godine bila je Miss Teen Victoria. Radila je za mnoge poznate modne kuće, te nastuala na najpoznatijim svjetskim sedmicama mode.