Home / Vijesti / Bill Murray dobio nagradu Mark Twain za američki humor

Bill Murray dobio nagradu Mark Twain za američki humor

bill-murrayBill Murray dobio je nagradu Mark Twain za američki humor na svečanosti održanoj u Kennedy Centeru u nedjelju, a prijatelji i kolege glumci pohvalili su radost koju je donosio gledateljima diljem svijeta.

Murray, 65-godišnji glumac, zvijezda filmova kao što su “Beskrajni dan”, “Istjerivači duhova” i “Tajkun iz Rushmorea”, rekao je da njegov uspjeh počiva na ljubavi njegove obitelji te darovitih ljudi koji su s njime radili više od četiri desetljeća.

“Postoji ljubav, s njome smo došli, s njome živimo. Volim vas, pokušajmo to ponavljati jedni drugima”, rekao je Murray primivši nagradu u Kennedy Centeru koja nosi ime američkog književnika i humoriste iz 19. stoljeća Marka Twaina.

Murray je bio nominiran za nagradu za najboljeg glumca Američke akademije za ulogu u filmu “Izgubljeni u prijevodu”, a dobitnik je dviju nagrada Emmy.

Na svečanosti su bili i redatelj “Istjerivača duhova” Ivan Reitman, pjevačica Miley Cyrus te bivši voditelj David Letterman koji je 44 puta ugostio Murraya u svome showu “Late Night”.