mix

Druženje u Pozorištu mladih za omladince filmoljupce

Novi ambijent festivalske lokacije namijenjene omladinskom uzrastu u Pozorištu mladih Sarajevo, u nedjelju od 12 sati bit će upriličeno druženje, upoznavanje i pripremanje za sve ono što nas očekuje na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Naime, Sarajevo Film Festival već dugi niz godina sa posebnom pažnjom bira sadržaje i kreira popratne aktivnosti vezane za omladinski program čiji su sastavni dio dvije programske selekcije TeenArena i Dječiji program. U okviru Dječijeg programa drugu godinu za redom postoji i podselekcija MiniArena, namijenjena najmlađoj filmskoj publici.

Filmovi koji predstavljaju izbor iz najnovije svjetske produkcije imaju za cilj ne samo da zabave, nego i da potaknu na razmišljanje mladu publiku. Poseban program smo kreirali za najmlađe gledaoce, sa nadom da ćemo uspjeti da kod njih razvijemo ljubav prema sedmoj umjetnosti.

Kao uvod u ovogodišnju ludo zabavnu festivalsku sedmicu, TeenArena i Dječiji program 23. Sarajevo Film Festivala pozivaju svoje filmoljupce i omladinski tim na poseban najavni događaj.

Sponzori će se pobrinuti da svi prisutni imaju ukusno osvježenje za ljetne vrućine, a tim Dječijeg programa i TeenArene osigurao je i zabavu za sve prisutne.

“Ponesite osmijeh i dobro raspoloženje, pozovite drugare, brace i seke, povedite za ruku mamu i tatu, i dođite u Pozorište mladih da se upoznamo i na zabavan način najavimo ludu omladinsku sedmicu 23. Sarajevo Film Festivala. Da bi saznali kakva nas sve uzbuđenja očekuju tokom 23. Sarajevo Film Festivala, obavijestite i svoju ekipu o događaju koji pripremamo u nedjelju i svi zajedno nam se pridružite u Pozorištu mladih”, saopćeno je iz SFF-a.

Napišite komentar